Senaste gången då jag och min dotter var iväg på resa så hamnade vi i Rom. Denna underbara stad som jag besökt flera gånger tidigare tröttnar jag aldrig att återvända till. Det finns så himla mycket att se och staden utvecklas hela tiden vilket gör att det blir som en ny upplevelse varje gång. Denna gång så bestämde vi oss för att åka till Ostia för att se lite mer än bara storstaden och där kunde vi även passa på och besöka en hel del gamla byggnader from romarriket. 

Image result for plumbers

När vi gick runt där på gatorna och strosade runt så gick vi förbi en grop som några gubbar stog och grejade med. Vi stannade och kollade vad de gjorde och insåg att de gjorde något med trädrötterna. Vi fick lov att fråga vad de gjorde och det visade sig att de höll på med en rörinspektion och rotskärning för att på så sätt förhindra att trädrötterna växer in i och spräcker olika vattenledningsrör och liknande. Männen förklarade även att gatorna skulle asfalteras om bara för att trädens rötter är så pass starka att de tränger sig upp under asfalten vilket orsakar problem på vägarna såsom bucklor och gropar. Detta är något jag aldrig tänkt på innan när jag är utomlands och kikar runt på alla vackra träd som finns och jag hoppas att de inte behöver såga ner dem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here