Har din stad ett kontorshotell ännu?

 

Om du bor i ett större storstadsområde är svaret förmodligen ja – i själva verket kan du ha flera. År 2018 öppnade 2 188 nya kontorshotell runt om i världen, varav 1 000 var i USA (som, om du gör matematiken, är i genomsnitt 20 per stat). Vid 2022 kommer det att uppskattas 25.968 coworkingplatser världen över.

 

Om du inte är bekant med kontorshotell så är kontorshotell delade arbetsytor som erbjuder en kombination av prenumerationer, dagpass och öppna hus för att tillåta proffs att använda sina resurser. Dessa resurser innehåller vanligtvis alla funktioner i ett konventionellt kontor, som skrivbord, samarbetsområden, mötesrum och till och med bekvämligheter som kök eller brytningsrum.

 

Så varför har kontorshotell blivit så populära? Att säga att efterfrågan ökar är en underdrift; vad det verkligen kommer till är hur mångsidiga samlingsrum kan vara, och hur mycket värde de ger till sina samhällen.

 

Gig-ekonomin

 

Den uppenbara observationen är att coworking utrymmen började blomstra runt den tid som spelkonjunkturen började utvecklas. Ny teknik har gjort det lättare för människor att starta egna företag, eller förlita sig på befintliga appar för att ansluta sina tjänster till de kunder som behöver dem mest. De har också gjort det möjligt att arbeta på distans, även i positioner som traditionellt inte skulle tolerera ett sådant arrangemang. Faktum är att mer än 3,9 miljoner amerikaner nu arbetar hemma minst hälften av tiden.

 

Det är många människor som plötsligt arbetar utanför en konventionell kontorsmiljö. Även med ett trevligt hemma kontor så är det naturligt att sakna medarbetarnas närvaro, lyxen av separata mötesrum och närheten till din arbetsmiljö till ett stadscentrum som ett kontorshotell Odenplan. Att försöka leasa ett kontor på egen hand gör inte ekonomiskt förnuft, så kontorshotell är det perfekta mitten för miljontals yrkesverksamma. Det är en plats att fokusera på ditt arbete, träffa kunder och hitta de partners du behöver för att göra ditt företag effektivt.

 

Uppstart och gemenskapsstöd

 

För många kontorshotell handlar det inte bara om att tillhandahålla en kontorsmiljö till frilansare, entreprenörer och fjärrarbetare som vill ha eller behöver ett konventionellt arbetsområde. Det handlar också om att stödja en entreprenörsmiljö och vårda samhället.

 

Ta till exempel DG97, ett kontorshotell med flera platser i kontoret i Stockholm. De driver en plats för innovatörer och andra proffs för workshops, högtalare och nätverksmöjligheter.

 

“När företagare lyckas trivs samhället. Med fler resurser och fler karriärmöjligheter blommar medlemmarna i samhället. Därför har vi erbjudit vårt utrymme som centralt knutpunkt. Det är en chans att visa upp vårt utrymme, säkert, men det är också vår chans att ge tillbaka till samhället och driva mer ekonomisk tillväxt “, säger ägaren av DG97.

 

Kontorshotell: mångsidiga, värdefulla tillgångar

 

Kontorshotell får stor uppmärksamhet för att vara värdefulla för hustlers och distansarbetare, men de är viktigare och mer flexibla än det. Dessa byggnader har befogenhet att förbättra en stad på flera sätt, från att stimulera ytterligare ekonomisk och befolkningstillväxt för att vårda ett mer stödjande samhälle av proffs. Var noga med att besöka ditt lokala samlingsrum om du inte redan har det; du kan bli förvånad över vad du hittar där.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here